Saturday, April 14, 2007

Berita SukanTara : Acara Bowling


IDRIS MENJUARAI KEJOHANAN BOWLING SUKANTARA


Berikut adalah keputusan rasmi Acara Bowling yang telah diadakan di Pyramid Megalanes, Sunway Pyramid pada Sabtu, 7 April 2007 :



61 markah




57 markah




38 markah




23 markah



Penjatuh Pin Yang Terulung:


1. La'ba (I) : 190 pin
2. Poqpeq (I) : 178 pin
3. Idzam (MS) : 156 pin
4. Butcher (MS) : 147 pin
5. Champ (S) : 146 pin
6. Fadhil (MS) : 146 pin


Penyumbang Mata kepada Rumah:
1. Poq Peq (I) - 25 pts (15 + 10)
2. La'ba (I) - 20 pts
3. Idzam (MS) - 20pts (10 + 10)
4. Wawa (S) - 10pts
5. Butcher (MS) - 7pts
6. Ruff (S) - 7pts
7. Allen (MS) - 7pts
8. Jita (A) - 7pts
9. Champ (S) - 5pts
10. Mpro (I) - 4pts
11. Chibix (A) - 4pts
12. Ein (S) - 4pts
13. Fadhil (MS) - 2pts



Kumpulan Tertinggi dalam Penjatuhan Pin
1 WAHI : 384 pin :Wawa (S), Idzam (MS), Poq Peq(I)
2 The GUAVAS : 359.5 pin : Ruff(S), Allen (MS), Jita(A)
3 Team 7 : 358 pin : Mpro(I), Ein(S), Chibix(A)

Pemain Yang Hadir (32 orang) :
La'ba,Poq Peq, Idzam, Champ, Mpro, Butcher, Joe, Fadhil, Capoe, Masrul, Jita, Chibix, Hairul, Wong, Samsuri, Allen, Ruff, Ikram, Syed Asrul, Atfie, Rifdy, Kno, Aiwa, Radin, Epit, Ein, Wawa, Syam, Buncit, Fadli, Hazerk dan Hairul's wife.

Pemain Yang Gagal Hadir (5 orang):
Sharap, Ayien, Tank, Jijan dan Ayol



Album Gambar : Acara Bowling

Thanx to KNO for these photos. For more photos, visit his album at http://www.flickr.com/photos/knizam94.

Fakta Menarik Mengenai Acara Bowling Ini:
1) Game supposed start 9.00am, tapi hampir separuh belum datang lagi. Oleh kerana semua nama players dah register dalam lane, yang datang awal tu kena throw untuk housemate nya yang belum datang. Memang cross lane gila babi, lane jauh lak tu. Ada yang mengadu tangan dah sakit during the first game.
2) First game agaklah bercelaru dan mengundang ketidakpuashatian ke atas points mereka. Ada yang dapat strike, tapi points dari strike tersebut dapat kat orang lain pasal balingkan untuk housemate yang lambat datang tu.
3) Habis first game, Mtop (Event Manager) announced, 'FIRST GAME TAK DIKIRA DALAM POINTS, TOTAL SCORE HANYA DARI SECOND & THIRD GAME SAHAJA'.
4) Aksi balingan lebih menarik dalam game kedua dan ketiga.
5) Mtop telah membuat balingan yang sangat foul- cross gutter. Bola bowling bounce dari longkang kanan ke longkang kiri. Situasi agak gamat.
6) Ramai jugak terror main bowling, ada yang datang bawak bag tarik macam bag pilot. cuma dalam bag tu ada bola bowling dan kasut bowling la.
7) Ada juga si isteri join(T) sekali dalam acara bowling ni tapi tidak menyumbang mata rumah suaminya.
8) Ada satu lane tu lambat sangat habis. Orang lain dah siap bergambar-gambar, lane mereka masih lagi membuat balingan. Rupa2nya, mereka banyak membuang masa dengan memberi lebih tumpuan sambil menjamu mata mereka pada lane sebelah.

Terima kasih kepada penaja hadiah



Sekian, terima kasih.
MAJULAH SUKANTARA UNTUK NEGARA...







3 comments:

abah emil said...

syabas radin...ko memang hebat...

Mpro said...

well done... smart

Noni Kapet said...

hah? aku menyumbang 7 point for leman?

waaaaaaaa penyumbang besar laa aku